Psychosociale begeleiding

De Opgroeiwinkel biedt psychosociale begeleiding aan kinderen en jongeren bij uiteenlopende vragen, zoals; hoe ga ik om met een vervelende ervaring, hoe maak ik goed contact met anderen, hoe ga ik om met mijn ADD, hoe leer ik positiever te denken en minder te piekeren of bijv. hoe ga ik om met de scheiding van mijn ouders?

Aanpak

Door aan te sluiten bij je kwaliteiten, en door goed te kijken wat voor jou belangrijk is, word je in een kort traject op weg geholpen. De Opgroeiwinkel werkt met praktische opdrachten, inzicht oefeningen en creatieve methoden.

Traject

Er wordt gestart met een kennismaking om de vraag en hulp goed op elkaar af te stemmen. Bij kinderen tot 12 jaar wordt geadviseerd om naast begeleiding voor het kind ook ouderbegeleiding aan te vragen. Als ouder kun je je kind helpen vaardiger te worden. Bij jongeren maken we afhankelijk van de vraag, leeftijd en ieders wensen, afspraken over hoe vaak en op welke manier ouders betrokken worden bij het traject. In de vervolggesprekken wordt zo concreet mogelijk gewerkt aan wat je wilt veranderen.


Deze boeken kunnen je helpen:

?>
[sluiten]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: