KIES-training voor kinderen in een scheidingsituatie

KIES-training voor kinderen in een echtscheidingssituatie.

Aanpak

De KIES- training is voor kinderen die te maken hebben (gehad) met de echtscheiding van hun ouders. De training is geschikt voor jongens en meisjes van ongeveer 8 tot 12 jaar. In de groep wordt, afgestemd op de situaties van de kinderen, ingegaan op het gezin, de periode vóór en na de scheiding, en de scheiding zelf. Ook ervaringen die kinderen kunnen hebben in een nieuw samengesteld gezin komen aan bod. Het doel van de training is om kinderen te helpen bij het begrijpen en verwerken van de scheiding, en het leven in een eenoudergezin en/of in het nieuw samengesteld gezin.

Traject

De training bestaat uit tien contacten: een intakegesprek met ouders en kind, acht groepsbijeenkomsten van 1 uur, en een afsluiting met ouders en kind. 

Kijk voor de eerstvolgende KIESgroep bij Nieuws. Je kunt je vast aanmelden zodat we je op de lijst plaatsen en zsm contact met je opnemen. voor de eerstvolgende training. Je kunt informatie opvragen door een mail te sturen naar info@opgroeiwinkel.nl. Wij nemen dan contact op met je op.

Ook in het schooljaar 2018-2019 heeft de Gemeente Arnhem subsidie voor deze training en is deze gratis voor ouders en kinderen. Dit schooljaar worden er meerdere trainingen aangeboden.

 


Deze boeken kunnen je helpen:

?>
[sluiten]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: